Da er det klart for første luke i kalenderen!
Sett en langpanne med vann inn i stekeovnen på nesten 100 grader varmluft
4,5 dl kremfløte
4 eggeplommer
2 ss finhakkede mandler
1 ts vaniljesukker
3 ts brunt sukker
Varm opp kremfløte til kokepunktet, tilsett mandler, vaniljesukker og eggeplommer mens du pisker hardt i gryta.
Hell massen oppi 6 former, kle med aliminiumsfolie eller en annen type lokk som tåler sterk varme, og sett de inn i det varme vannet i langpanna.
Vannet må ikke komme oppi formene!!!
Skal stå i ovnen i ca 30-35 min til de er litt geleaktige på toppen..
Så tar du dem ut av ovnen, og setter dem kaldt, i ca 4 timer (ikke inn i kjøleskapet mens de er gloheite, da vil du risikere og ødlegge de andre kjøleproduktene dine)
Når puddingen har stått kaldt i 4 timer, eller mer for den sags skyld, strør du det brune sukkeret over dem, og setter dem inn i ovnen på grillfunksjon eller bruker gassbrennepistol på dem til sukkeret er karamelisert. la stå i 2 min før servering så sukkeret blir ordentlig hardt og sprøtt:)
Et fantastisk alternativ til dessert på julaften! (for de som ikke liker riskrem) Eller selfølgelig som dessert i familieselskaper ellers i uka =D
Velbekomme
Kilde:
Kokebok for kjøkken
Espen sa akkurat for en times tid siden: "JEG SKAL HA KARAMELLPUDDING I JULA"..... ;)
SvarSlettSå det må du bare sette igang å øve på, broder!