07 desember 2009

Appelsin Flan (luke 6)

Sett ovnen på 100 grader



Del 1
60 gram sukker
3 ss cointreau (evnt. annen appelsinlikør)
-----
Del 2

3 dl helmelk
3 egg
3 eggeplommer
40 g sukker
0,5 dl appelsinsaft
3 ss cointreau (evnt. annen appelsinlikør)
1 vaniljestang (Frøene)
Del 1
Karameliser sukker, og tilsett contreauen på slutten, fordel massen raskt i 6 små former, eller i brede kaffekopper med flat bunn.   Avkjøl til sukkeret er stivt.

Del 2
Bland alle ingrediensene, og fordel massen i formene.


Settes i vannbad i ovnen, på ca 100 grader i ca 16-18 minutter

Serveses varm fra form eller avkjøles og deretter løsnes fra kantene, og velve over på fat eller tallerken.


Velbekomme!



Kilde:
Miele DampKoking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar