1 pk digestive kjeks
Kjeksene smuldres god opp, i en plastpose. Slå deg løs.
Blandes med smøret og has i bunnen av en 24 cm ringform.
Pakkes godt og kompakt
Settes på kjøl/frys Så smøret stivner.
1 pk appelsingele
225 gram Appelsinost
125 gram melis
1 ts vaniljesukker
2,5 dl Vaniljekesam
2,5 dl kremfløte
Evnt frøene av 1 vaniljestang
Lag geleen som anvist på pakken men ikke bruk mer enn 2,5 dl vann
Avkjøles, men må ikke stivne.
Bland ost, melis, vaniljesukker og vaniljekesam (event vaniljefrø) sammen med en maskin på full styrke til du har en klumpfri krem.
Pisk fløten og tilsett oppi kremen.
Rør inn den avkølte appelsingeleen
Fylles i forma, over kjeksbunnen ov avkjøles på kjøl
1 pk rød gele
Lag geleen som anvist på pakken, men også denne gangen, bruk bare 2,5 dl vann
Settes på benken, i ca 5 timer, så både gelen blir romtemperert og kaken blir stiv.
Geleen helles svært forsiktig over kaken, helst via baksida på en skje. Unngå for stor avstand mellom helletuten på geleebeholderen og kaka, da vil geleen bore seg ned i kaka.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar