01 desember 2009

Creme bruleé (Luke 1)

Da er det klart for første luke i kalenderen!

Sett en langpanne med vann inn i stekeovnen på nesten 100 grader varmluft
4,5 dl kremfløte
4 eggeplommer
2 ss finhakkede mandler
1 ts vaniljesukker
3 ts brunt sukker

Varm opp kremfløte til kokepunktet, tilsett mandler, vaniljesukker og eggeplommer mens du pisker hardt i gryta.


Hell massen oppi 6 former, kle med aliminiumsfolie eller en annen type lokk som tåler sterk varme, og sett de inn i det varme vannet i langpanna.

Vannet må ikke komme oppi formene!!!

Skal stå i ovnen i ca 30-35 min til de er litt geleaktige på toppen..


Så tar du dem ut av ovnen, og setter dem kaldt, i ca 4 timer (ikke inn i kjøleskapet mens de er gloheite, da vil du risikere og ødlegge de andre  kjøleproduktene dine)

Når puddingen har stått kaldt i 4 timer, eller mer for den sags skyld, strør du det brune sukkeret over dem, og setter dem inn i ovnen på grillfunksjon eller bruker gassbrennepistol på dem til sukkeret er karamelisert. la stå i 2 min før servering så sukkeret blir ordentlig hardt og sprøtt:)


Et fantastisk alternativ til dessert på julaften! (for de som ikke liker riskrem) Eller selfølgelig som dessert i familieselskaper ellers i uka =D

Velbekomme


Kilde:
Kokebok for kjøkken

1 kommentar:

  1. Espen sa akkurat for en times tid siden: "JEG SKAL HA KARAMELLPUDDING I JULA"..... ;)
    Så det må du bare sette igang å øve på, broder!

    SvarSlett