03 desember 2009

Is Parfait (Luke 3)

ca 4 porsjoner

Denne prosessen krever kjøkkenmaskin

130 g sukker
2 dl vann
5 dl fløte
8 eggeplommer
1 vaniljestang

Sett  vann, sukker til kok, del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med baksiden av kniven.
Legg både stangen og frøene i gryta med sukker og vann.
Dette skal kokes til det er en seig sukkerlake. Dette kan testes ved å ta to skjeer og dyppe i laken, deretter dra dem i fra hverandre, mens de fortsatt er så seige at du kan dra de ca 3 cm i fra hverandre, uten at sukkerlaken ryker i mellom skje.

Stivpisk Fløten god.

Hell eggeplommene oppi en miksebolle, og fisk ut selve vaniljestanga av sukkerlaken når den er ferdig, med en gaffel..

Hell sukkerlaken veldig lite om gangen oppi eggeneplommene, men veldig lite om gangen.
VIKTIG AT DU PISKER HELE TIDA!

Piskes til bollen ikke lenger er varm, Da vil eggene unngå å bli "kokt".

Vend fløte og eggedosisen sammen, og tilsett ønsket smak.

For eksempel:
Hakket sjokolade
Daim
Konsentrert bærsaft


Du kan igrunnen putte oppi det meste. Prøv deg frem!!

Fordeles i ønskede former, og settes på frys i minst 8 timer

settes i kjøleskap ca en halvtime før servering, da blir det passelig hardhet på isen.


Du behøver ikke røre i en parfait under innfrysning:)


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar