Sett ovnen på 200 grader
1 rull marsipan
150 g nougat (evnt. en plate lys kokesjokolade/hvit sjokolade)
5 ss perlesukker
konditorfarge
Åpne marsipanrullen, kna den, og rull den til en pølsepå ca. 2,5 cm i diameter.
Deretter kutter du den opp i en halv cm tykke skiver, med et tynt redskap, så den ikke blir klemt ned, og bitene blir ovale i stedet for runde. du kan for eksempel bruke en pallet, eller en deigskrape i stål.
Legg bitene på et stekebrett, med bakepapir. Bitene kan ligge forholdsvis tett, ettersom marsipanen vil heve svært lite.
Stekes i ca 6 minutt, eller til de er lysebrune på toppen.
Nå er det tid for pynten!
Smelt sjokoladen i et vannbad, men unngå å røre i den, da kan sjokoladen skille seg.
Mens du smelter sjokoladen, tar du pærlesukker og konditor farge (5 dråper) i en boks med lokk (feks. et syltetøyglass) og rister, til sukkeret har en jevn farge.
Nå er det tid for å pynte marsipanen, dypp halvparten i sjokoladen, og la den renne litt av seg, deretter rylles den i perlesukkertet, for så legges på et brett med bakepapir.
Etter du er ferdig, settes den nybakte konfekten på kjøl!
Velbekomme!
Kilde:
Knut Harald Sørdal, klikk.no
Dette var noe annet en de gode gamle pastellfargede marsipanrullene vi lagde til jul!
SvarSlettDette må prøves!