125 gr flott matfett
125 gr melis
1,25 dl bringebærsyltetøy
75 gr malte mandler
1/2 tørket kjøpe-sukkerbrød (deles i småbiter og tørkes i ovn på 100 grader, deretter finknuses)
1 ss kakao
Smakes til med Vanilje- og rom-essens
Pisk sammen Fett og melis i 10-15 minutter på høy hastighet med grind.
Tilsett så malte mandler, og kakao, rør godt inn, og spe med kakesmuler til seig og god konsistens, ikke for tørr, du skal kunne rulle en god pølse av den uten at den brekker og sprekker.
Tilsett så essenser etter ønsket smak.
Settes på kjøl til massen har fått en hard konsistens helt igjennom
DEKOR
500 gr marsipan (Rema 1000: LANDLORD, Pals eller Coop: X-tra marsipan er å fretrekke.)
Ønsket konditorfarge.
100 gr Sjokolade
25 gr Flottfett.
Sjokolade og matfett smeltes i vannbad, og blandes sammen.
Kna farge inn i marsipan og kjele ut til en tynn leive, ca like tykk som en tortillalefse.
Stikk ut sirkler med et stort glass, og lag små kuler av punsjdeigen. Brett marsipanen rundt kulene og trykk de litt flate.
Bruk skje eller spryteflaske og strip sjokoladespriper over konfekten.
Sett kjølig.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar