26 oktober 2010

Gulrotkake

Sett ovnen på 190 grader!

4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl soyaolje
5 dl revne gulrøtter

Egg og sukker piskes til eggedosis. bland og sikt i alt det tørre, og visp videre, mens du sper med oljen.
Tilsett gulrøttene rett før du heller røra nedi en 26 cm ringform.

Stekes i 50-60 minutter på nederste rille.

Avkjøl kaken.

Krem:
100 g naturell kremost
50 gram smør
1 ts vaniljesukker
125 gram melis

Smør og ost piskes godt sammen, før melis og vaniljesukker siktes oppi.
Piskes til klumpfri masse.

Velbekomme!

Kilde:
Mors Kokebok

1 kommentar:

  1. Halvannen porsjon kake i en 25cm form (wiltonforma) og en dobbel porsjon med krem som fordeles 1/3 i midten av kaka og 2/3 på toppen....

    = skikkelig kafèkake :)

    yum yum yum, delicioso!

    SvarSlett